Outlook Kişileri Silme Nasıl Yapılır?

Microsoft Outlook, isimleri, e-posta adreslerini, telefon numaralarını ve diğer iletişim bilgilerini depolamak için kullanabileceğiniz en iyi programlardan biridir. Outlook kişileri tamamen silme, Adres defterinizin içeriğini temizlemek ve sıfırdan başlamak istiyorsanız, tüm Outlook kişilerinizi seçebilir ve bir kerede silebilirsiniz.

Bir Microsoft Exchange sunucusuna bağlıysanız, genel bir adres listesine de erişiminiz olabilir. Bu kişiler harici bir sunucuda tutulur ve bu girişleri istediğiniz gibi düzenleyemezsiniz.

Ancak, adres defterinize eklediğiniz kişiler, masaüstü ve mobil uygulamaların yanı sıra Outlook.com’u kullanarak ta yalnızca birkaç tıklamayla silinebilir ve geri yüklenebilir.

Microsoft Outlook Kişileri Silme

Outlook kişileri silme işlemleri için bu adımları takip edin: Outlook programını açın. Sol alt tarafta Kişiler simgesine tıklayın. Silmek istediğiniz kişiyi seçin. Bir seferde birden fazla kişiyi silmek istiyorsanız, her seçimde CTRL tuşunu basılı tutun. CTRL + A tuşuna aynı anda basarak listede bulunan tüm Outlook Kişilerini seçebilirsiniz. Üst menüde(şeritte) çıkan Sil(Delete) simgesine tıklayarak kişileri silebilirsiniz.

Bir hata yaptığınızı düşünüyorsanız ve bunları geri yüklemek istiyorsanız, son eyleminizi geri almak için CTRL + Z tuşlarına basın.

1 İlk olarak Microsoft Outlook programını çalıştırın.

2 Sol alt tarafta bulunan Kişiler simgesine tıklayın.

3 Silmek istediğiniz kişileri seçin. CTRL + A tuşlarına basarak bütün kişileri seçebilirsiniz.

4 Üst tarafta çıkan Delete (Sil) butonuna tıklayın.

5 Yanlış bir şey yaptığınızı düşünüyorsanız: CTRL + Z tuşuna basarak işlemi geri alabilirsiniz.

Outlook Sign in

Bir e-posta hesabı oluştururken Microsoft, etki alanı için size iki seçenek sunar, yani outlook.com veya hotmail.com. Bununla, Outlook Sign in işleminin Hotmail’ e neredeyse benzer olduğu sonucuna varabilirsiniz. Yani Outlook hesabınıza giriş yapmak isteseniz bile adımlar aynıdır.

Outlook.com Kişileri Silme

  • Outlook.com adresinden hesabınıza giriş yapın.
  • Sol taraftaki menüden Kişiler düğmesine tıklayın.
  • Silmek istediğiniz kişiyi seçinBirden fazla kişi seçmek için, tıklamaya devam edin, seçilen her kişi üzerinde onay işareti görünecektir.
  • Hemen üst menüde Sil (Delete) butonuna tıklayın.

  • Ekrana çıkacak olan uyarıya, Sil’e tekrar tıklayarak silmek istediğinizi onaylayın.

Outlook.com Silinen Kişiler Nasıl Geri Yüklenir?

Silinen kişilerin listesini görmek için “Kişilerim” menüsü altında bulunan, “Silinenler” klasörüne tıklayın. Geri yüklemek istediğiniz her bir kişiyi seçin. Sayfasının sağ tarafından veya üst menüden Geri Yükle(Restore)’yi seçin.

Yorum yapın